Ähtärin blogi: Jos ihminen käyttäytyisi kuin eläin – "Tinderiin liittymisen sijaan se alkaisi huutaa"

Ähtäri Zoon facebook-sivuilla monet huumorilla laaditut päivitykset perustuvat siihen, että eläimiin liitetään ihmisille tyypillisiä toimintatapoja ja ajatuksia. Zoo, farmi ja pandatalo ovat täynnä erilaisia eläinpersoonia, joilla on omat lajityypilliset, mutta myös yksilökohtaiset tapansa toimia.

Mitäpä jos keikautettaisiin asetelma toisinpäin: millä tavalla ihminen toimisi, jos se käyttäytyisi kuten panda – tai vaikkapa farmin eläimet? Tätä pohtii Asta Kestinmäki, Ähtäri Zoon Kotieläintilan vastaava.

Ruokailu

Jos ihminen ruokailisi kuten panda, ruokailuhetkiä olisi paljon. Itse asiassa ihminen mutustaisi jotakin lähes koko valveillaolonsa ajan (mitähän hammaslääkäri olisi tästä mieltä?) Ihmisellä olisi tietysti lajilleen tyypillistä ruokaa tarjolla eri merkeissä ja muodoissa.

Se mikä ihmiselle maistui pari viikkoa takaperin, ei nyt kelpaisi välttämättä ollenkaan. Ihminen keskittyisi syömään ainoastaan kasvisruokaa, mutta tietysti jos jostain talon nurkalta löytyisi haaska, sitä ihminen voisi varovasti käydä maistelemassa. Kesken ruokailun ihminen saattaisi heittäytyä pirtin penkillä selälleen ja rouskutella tyytyväisenä ateriaansa vailla pelkoa tukehtumisesta. 

Jos ihminen noudattaisi vuohen ateriointitottumuksia, ihminen maistaisi kaikkea. Ihminen söisi päivällisen aikana paitsi lautasellinen porkkanaviipaleita, kuivaheinää ja kivennäistä, myös servetin, pöytäliinan ja maitopurkin. Ruoan jälkeen ihminen menisi käyskentelemään puutarhaan, josta söisi marjapensaat marjoineen ja lehtineen, syreenipuskat, juhannusruusut ja ehkäpä myös myyrän karkottimet ja perunamaanlaidalle unohtuneet työhanskat. 

Lääkärikäynnit

Lääkäri kävisi lähes aina ihmisen kotona. Ihminen oppisi tuntemaan tutun lääkärin ja luimistaisi korviaan epäluuloisesti, kun lääkäri astuisi ovesta sisään. Ihminen pakenisi nurkkaan, jossa ottaisi steppiaskeleita lääkärin lähestyessä. Jos ihminen olisi sika, se ehkä menisi lankaan lääkärin tarjotessa sille sangollisen puuroa.

Jos ihminen olisi kuin kissa, se tappaisi lääkärin katseellaan. Toimenpiteen jälkeen se hyppäisi loukkaantuneena maahan nuolemaan turkkiaan ja mököttäisi seuraavat puoli vuotta paitsi lääkärille, myös kaikille muille, jotka sattuivat olemaan huoneessa lääkärikäynnin aikana.

Nukkuminen

Jos ihminen olisi kuin panda, se vuoronperään söisi, vuoronperään nukkuisi. Ja nukkuahan voisi ihan missä ja millaisissa asennoissa tahansa: toinen jalka seinää vasten, pää alaspäin, mahallaan, selällään, pää käpälien välissä – vain mielikuvitus olisi rajana!

Jos ihminen nukkuisi kuten vuohi, kanssaeläjistä tuntuisi siltä, että ihminen ei nukkuisi ikinä. Ihminen sähläisi pitkin päivää paikasta toiseen ja työntäisi nokkaansa joka paikkaan. Illan tullen se ehkä rauhoittuisi paikalleen, mutta ei missään tapauksessa omaan sänkyynsä. Ihminen valitsisi nukkumapaikan, joka on mahdollisimman epäkäytännöllinen kanssaeläjien kannalta: ruokapöytä, tiskipöytä tai vaikka keittiönkaappi, jos sinne vain saisi itsensä mahtumaan.

Parinmuodostus ja lisääntyminen

Jos ihminen toimisi kuten vuohi, se alkaisi käydä syksyn tullen hermostuneeksi. Ruokahalu katoaisi ja Tinderiin liittymisen sijaan se alkaisi huutaa.

Jos pihapiiristä löytyisi paikka johon kiivetä, iso kivi tai leikkimökki, ihminen kiipeäisi sille. Siellä ihminen heiluttaisi hännän sijaan takapuoltaan ja huutaisi niin, että naapurissa ihmeteltäisiin, pääseekö joku hengestään. Huutamista jatkuisi pari vuorokautta, kunnes huuto laantuisi pelkäksi takapuolen heilutteluksi. Ruokahalukin palautuisi pikkuhiljaa, mennäkseen taas muutaman viikon päästä uudelleen. Ja tätä jatkuisi lokakuusta maaliskuuhun, kunnes ihminen kesäksi unohtaisi riiuuhommat, aloittaakseen ne loppuvuodesta uudelleen.

Jos ihminen olisi kuten panda, se alkaisi riiauspuuhiin keväällä. Ihmisellä ei olisi paljonkaan varaa narista sulhas- tai morsianehdokkaista, sillä ihmiskanta olisi sen verran pieni, että valinnanvaraa ei olisi. Mikäli ihminen haluaisi lisääntyä, olisi peliaikaa vain kahdesta kolmeen päivää. Jos ihmisellä ei heti tärppäisi, sen pitäisi jaksaa odottaa seuraavaan kevääseen.

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme