Ähtärin blogi: Kuuma, kuumempi, kuumin kesä – pandakin vilvoittelee varpaitaan purossa

Kesän mittainen hellejakso ei ole juuri häirinnyt Ähtärin pandojen Pyryn ja Lumin elämää, sillä Pandatalon sisätilat tarjoavat tarvittaessa viilennystä oloon. Myös leikkimiseen ja kiipeilyyn on jaksettu paneutua ja välillä uitetaan varpaita piha-alueen purossa, kirjoittaa Ähtäri Zoon viestintäpäällikkö Lea Lahtinen blogissaan. 

Eikä ruokahalussakaan ole moittimista:

– Bambua ne ovat syöneet jonkin verran budjetoitua enemmän, mutta sellaisista määristä ei ole kysymys, että se horjuttaisi eläinpuiston taloutta, hymyilee toimitusjohtaja Jonna Pietilä YLE:n haastattelussa.

Bambun syöntiä on hauska seurata: ensin kuuluva nuuhkaisu ja sitten maistuva laatu syödään suurella tyytyväisyydellä. Se mikä ei ole mieleen, siirretään sivuun.

Lumia ja Pyryä on käynyt katsomassa jo reippaasti yli 100 000 vierailijaa, joista suurin osa käy myös Eläinpuistossa ja Kotieläintilalla.

Eläinpuistokierrokselle ja Pandatalo –käyntiin kannattaa varata aikaa, silloin käynnistä saa eniten irti. Ähtärin Eläinpuisto tarjoaa eläimille mahdollisimman luonnonmukaiset olot, jolloin eläimet eivät välttämättä ole koko ajan näkösällä. Eläimiin tutustuminen kannustaa myös rauhoittumaan ja havainnoimaan, muistamaan, että tarkkailukin on toimintaa.

Odotus yleensä palkitaan ja bongailija voi kokea todellista iloa havaitessaan varjoissa lymyilevän eläimen. ”Katoppa täältä alempaa, aidan raosta, tuossa se on!” neuvoi innostunut pikkupoika isäänsä metsäpeurojen aitauksella.

Eläinpuistolenkki on 3 kilometrin mittainen, joten erityisesti kuumalla säällä vesipullo on hyvä olla mukana, vaikka metsä varjostaa ja puolivälin kahvila palvelee. Kaikille ulkoilmaretkille on hyvä valmistautua hieman jo ennakkoon. Säätilan mukainen pukeutuminen ja ennakkotiedot retkikohteesta varmistavat mukavan reissun. Alueen karttaan kannattaa tutustua jo edeltä käsin, niin myös tultaessa retkelle Eläinpuistoon. Aukioloajat, eläinpuistoetiketti, aluekartta ja saapumisohjeet www.ahtarizoo.fi.

Lomalla otetaan rauhallisesti ja tartutaan hetkeen, sitä Pyry ja Lumi olemisellaan opettavat. Parhaimmillaan vierailu Pandatalossa ja eläinpuistossa sekä farmilla on lähes meditatiivinen kokemus. Hienointa on, kun sen voi jakaa mukana kulkijoiden kanssa. 

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme