Ähtärin blogi: Pandamainen päivä hetki hetkeltä – näin suosikkipandat Lumi ja Pyry kertoisivat itse elämästään

Kahdeksan aikaan aamulla Lumi nukkuu vielä sikeästi ja Pyry venyttelee makuutasollaan sisätarhassa.

– Jaahas, pitääkin nousta ja mennä katsomaan hoitotilaan, mitä aamupalaa hoitaja on laittanut tarjolle. 

MTV kokosi upeimmat kuvat hellyttävästä pandakaksikosta videolle - katso ja ihastele!

Pandat ovat hoitotiloissa aamupalalla sillä välin, kun hoitaja siivoaa sisätarhat. Aamupala sisältää tietysti bambua muutaman kilon molemmille sekä palat pandakakkua.

Siivouksen jälkeen sisätarhoihin tarjoillaan valmiiksi brunssi, jossa molemmille on bambua n. 10-15 kiloa. Riippuen päivästä, aamun porkkanat ovat joko tarhassa piilotettuna tai ne on syöty herkkupaloina koulutuksen aikana hoitotiloissa.

Aamuisin hoitajalla onkin hyvä hetki aikaa pandojen koulutukselle ennenkuin puisto aukeaa. Usein harjoitellaan terveydenhoitoon liittyviä asioita ja käydään vaa’alla.

Kymmenen aikaan Lumi kuulee, kun ulkotarhan oven sähkölukko aukeaa ja suunnistaakin reippaasti ovelle.

– Kohta pääsee meikäpanda ulos etsimään kakunpaloja, kuulin nimittäin, kun hoitaja kävi ulkona! 

Ähtäri panda Lumi Pyry awsda

Aamupäivisin pandat saavat välipalaa, joka päivästä riippuen on bambua tai omenaa, porkkanaa ja kakkua. Päivässä kaverit syövätkin pandakakkua reilun kilon per nenä.

Pyry on kovin perso kaikille herkuille ja jos edellisenä päivänä välipala tuli klo 11, on Pyryn mielestä on hyvä olla odottamassa herkkuja seuraavana päivänä jo 10.50.

– Brunssit on rankkoja, joskus menee melkein kaksi tuntia, ennenkö on maha varmasti täynnä.

Lumi suhtautuu ruokaan hieman rauhallisemmin kuin naapurin poika ja usein jättääkin bambubrunssin kesken ja siirtyy nokosille. Lumi nukkuu yleensä puolesta tunnista jopa kahteen tuntiin ja palaa sitten jatkamaan bambun syöntiä.

Puolen päivän aikaan Pyry lähtee ulkotarhaan tavanomaiselle kierrokselleen tarkastamaan ja merkkaamaan omaa reviiriään. Urospandoille onkin tyypillistä vahva reviiritietoisuus.

Samalla voi myös haistella piilopaikat, jos vaikka herkkuja olisi kiipeilytelineeseen piilotettuna.

Lumikin nousee bambukasalta ja menee ulkotarhaan istuskelemaan. Se seuraa hetken Pyryn touhuja, mutta hakee sitten pallon ja aloittaa omat leikit.

Iltapäivällä kaverukset tulevat hoitajan pyynnöstä hoitotiloihin, joissa ne odottavat rauhallisesti, kun illallinen katetaan tarhaan. Iltapäivällä pandat saavat bambua 20-30 kiloa ja usein kahta eri lajiketta. Päivän aikana pandat syövät yleensä kolmea tai neljää eri lajiketta bambua, sillä luonnossakin ne vaihtelevat eri bambulajien välillä.

Puoli viiden aikaan eläinpuistossa jo hieman hiljenee ja molemmat pandat siirtyvät iltapäiväunille.

Pyry nukahtaa bambukasan viereen, mutta Lumin mielestä on turvallisempaa nukkua hieman korkeammalla ja kiipeää makuutasolleen.

Alkuillasta pandat heräävät vielä jatkamaan bambunsyöntiä ennen yöunia.

Yöllä pandat nukkuvat noin 6-8 tuntia. Aamulla sitten onkin korkea aika kömpiä katsomaan, mitä aamupalaa hoitaja on laittanut tarjolle...

Kirjoittaja on Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme