Ähtärin naaraspanda on ehdolla yleisön suosikiksi suuressa kansainvälisessä kilpailussa – Gaalaan suuntaava hoitaja: "Onhan Lumi niin valloittava persoona"

Ähtärin eläinpuiston isopanda Jin Bao Bao, suomalaisittain Lumi, on ehdolla yleisön suosikiksi isopandojen välisessä kilpailussa Giant Panda Global Awardseissa. Palkinnot jaetaan tänään suuressa pandagaalassa. 

Lumi on ehdolla yleisön suosikiksi kategoriassa "ei Kiinassa asuvat pandat". Lumi kilpailee palkinnosta yhdeksän muun isopandan kanssa.

Sivustolla www.giantpandaglobal.com ollut äänetys päättyi 10. helmikuuta.

Gaalaa voi seurata suorana täältä.

Ähtärin pandahoitaja Anna Palmroth on menossa paikan päälle gaalaan. Gaala järjestetään Ouwehansin eläintarhassa Hollannissa.

– Gaalan lisäksi tapaan kollegoita ja teemme yhteistyötä, heilläkin on pandoja siellä. Odotan matkaa hyvällä fiiliksellä – en vain sen takia, että pääsisimme pokkailemaan palkintoja vaan myös eurooppalaisten kollegoiden tapaamisen vuoksi.

Palmrothin mukaan Lumin asetelmat kilpailussa ovat kuitenkin hyvät. Se voitti viime vuonna pronssia "Kiinan suostuin panda" -kategoriassa.

– Euroopassa on muitakin murkkuikäisiä, meidän pandoja hieman vanhempia pandoja, jotka myös valmistautuvat mahdolliseen lisääntymiseen. On myös pariskuntia, jotka ovat jo saaneet pentuja, Palmroth sanoo.

– Meidän ilmasto-olosuhteet pohjoisimpana eurooppalaisena pandaeläinpuistona ja meillä lumi on sellainen elementti, jota muilla ei tässä mittakaavassa ole. 

Ähtärin eläinpuistossa kilpailun lopputulosta odotetaan innolla. 

– Onhan Lumi niin valloitava persoona, varsinkin somessa sen lumileikit ovat saaneet suurta suosiota. 

Jos kilpailussa tulee menestystä, on se Ähtärin eläinpuistolle hieno asia. Kuitenkin jo se, että Lumi on ehdolla, tuo iloa.

– Kilpailu tuo meille näkyvyyttä, mutta ennen kaikkea gaala tuo näkyvyyttä meidänkin tekemälle suojelutyölle. 

Pandat saapuivat Helsinki-Vantaan lentokentälle 18. tammikuuta 2018 ja kuljetettiin heti samana iltana Ähtäriin.

Lauantaina 16.2. Ähtärissä vietetään Pandatalon avaamisen vuosipäivää. 

Yleisön pandoille valitsemat nimet olivat enne, sillä Lumin ja Pyryn saapuessa Suomeen Pohjolaa piiskasi rankka lumipyry.

Ähtärin eläintarhan mukaan ensimmäinen vuosi on sujunut pandoilla hyvin.

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme