Ähtärin pandakaksikko seikkailee pääosassa uutuuskirjassa – "Oodi rakkaille, toisinaan myös raskaille naapurisuhteille"

Ähtäri Zoon somessa nurisevat ruskeakarhut, äreä huuhkaja ja suloiset pandat ovat naurattaneet seuraajia kuluneen vuoden aikana. Monesta suunnasta onkin pitkin vuotta tullut ideaa kirjasta.

Yllä olevassa suorassa lähetyksessä pandojen elämää voi seurata vuorokauden ympäri!

Timo Ahopellon ottamat ilmeikkäät eläinkuvat ja niihin yhdistetyt tekstit on nyt koottu yksiin kansiin. Pääosissa seikkailevat Suomeen muuttaneet Lumi ja Pyry, sekä eläinpuiston entiset päätähdet ruskeakarhut, joille kiinalaisten saama medianäkyvyys on ollut tahmea pala nieltäväksi.

”Ihminen on käynyt kuussa, mutta ketunhajuun ei ole keksitty helpotusta” Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kirjanen on oodi rakkaille, toisinaan myös raskaille naapurisuhteille. Huuhkaja ei siedä meteliä ja vaatii kettua huolehtimaan paremmin henkilökohtaisesta hygieniastaan.

”Usko jo, näätä haisee, en minä!”

Saukko kieltäytyy jyrkästi tarjoamasta kylpyallastaan ketun käyttöön ja kettu luonnollisesti kiistää edes haisevansa.

Pandojen ensimmäinen vuosi Ähtärissä on ollut tapahtumarikas ja kirjassa ihmetelläänkin muun muassa kiinalaisten karhujen ruokailutapoja. Naapurikateutta aiheuttaa myös pandojen uudet lelut ja telineet.

”Saitko kuvan? Mihinkä lehteen tää tulee?”

Seuraajilta on tullut toisinaan ehdotusta siitä, että pandatkin sivaltaisivat joskus ruskeakarhuille takaisin. Kiinan Suomen suurlähettiläs Chen Li on sanonut pandojen symboloivan maiden välistä ystävyyttä, joten lempeän pandakarhun suuhun supisuomalainen narina ei sovi.

”Taasko ne narisee?”

Sen sijaan pandat koettavat kirjasessa olla välittämättä ruskeakarhujen narinoista, vaikka selkeästi loppua kohden niidenkin pitkä pinna alkaa olla koetuksella.

Kirjaselle on suunnitteilla myös jatko-osa, jossa päähenkilöinä seikkailevat Farmin eläimet, erityisesti vekkulit vuohet. Myös huuhkajalla on vielä paljon asiaa liittyen eläinpuiston alueen yleiseen siisteyteen, asiakkaiden käyttäytymiseen ja naapuruston asioihin.

Kirjanen on myynnissä Ähtäri Zoon Zoo shopissa ja samaan sarjaan kuuluu myös vuoden 2019 seinäkalenteri ja nasevat postikortit.  

Kirjoittaja on Ähtäri Zoo Kotieläintilan vastaava Asta Kestinmäki

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme