Ähtärin uusi toimitusjohtaja hyppäsi Lapista keskelle pandahumua – "Koko Ähtäri on nyt täysin uuden ajan kynnyksellä"

Kun Ähtärin uuden toimitusjohtajan Jonna Pietilän nimitys oli selvää, sai hän äidiltään lahjaksi valokuvan, jossa luki: "Tulevan toimitusjohtajan varhainen tet-päivä hotelli Mesikämmenessä 27.7.1977". Kuvassa 1-vuotias Pietilä viettää juhlapäivää perheensä kanssa Ähtärissä.

Toimitusjohtaja ja vuonna 1976 avattu Mesikämmen ovat samaa vuosikertaa, "erittäin hyvää sellaista", Pietilä lisää nauraen.

1. helmikuuta Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtajana aloittaneella Pietilällä on edessään kiireinen viikonloppu. Lauantaina huipentuu valtavan iso projekti, kun Kiinasta Suomeen saapuneet pandat Lumi ja Pyry esitellään yleisölle. 

Pandatalon ovet avataan yleisölle ja medialle kello 10. MTV Uutiset on paikalla seuraamassa pandakaksikon ensihetkiä karanteenin jälkeen jo aamusta alkaen.

– Erittäin perinteinen, 40-vuotias eläinpuisto ja hotelli ja koko Ähtäri ovat nyt täysin uuden ajan kynnyksellä, Pietilä iloitsee.


Kyse ei ole vain eläinpuistosta

Lapsuuden syntymäpäiväjuhlien jälkeen Pietilän tie on vienyt muualle kuin Ähtäriin. Viimeiset 14 vuotta hän on asunut pohjoisessa Saariselällä, jossa hän on johtanut Santa´s Hotel Tunturia ja toiminut myös ketjun myynti- ja markkinointivastaavana. 

Hänellä on myös kansainvälistä osaamista eri hotellialan asiakaspalvelutehtävistä Lontoosta.

Ähtärissä Pietilä toimii Hotelli Mesikämmen Oy:n ja Snow Panda Resort Ähtäri Zoo Oy:n toimitusjohtajana.

Luottamustoimiensa kautta hänellä on paljon kokemusta myös matkailukokonaisuuksien ajattelusta. 

– Hotellin johtaminen ei tarkoita vain yhden hotellin operatiivista johtamista, vaan koko matkailukenttää. Tätä on tarkoitus viedä myös Ähtärissä eteenpäin. Kyse ei ole vain eläinpuistosta tai hotelli Mesikämmenestä vaan koko Ähtäristä ja sen kehittämisestä. 

Pandat tuovat paljon hyvää

Pietilä viihtyi hyvin työssään Saariselällä, jossa hänellä oli omien sanojensa huikean hyvä tiimi. Hän kertoo katselleensa aina, mitä työpaikkoja alalla on tarjolla, vaikka työpaikan vaihto ei olisikaan ajankohtaista. Ähtärin eläinpuiston ja hotellin toimitusjohtajan haku osui hänen silmiinsä kuin vahingossa.

– Tiesin heti, että tuo on minun paikkani. Harkitsin silti paikkaa tarkoin, ja lopulta päätin hakea pestiä. Plussia Ähtärissä oli niin paljon, että tiesin haluavani sinne. 

Pietilän mukaan pandat tuovat koko Ähtäriin paljon hyvää. Hän uskoo, että alueen infra alkaa rakentua niin, että se tukee kokonaisvaltaista matkailua.

– Muutkin yrittäjät kiinnostuvat alueesta ja sinne tulee uusia palveluita. Matkailijavirtojen kasvaessa myös liikennöitsijät heräävät Ähtärin vetovoimaan ja yhteydet sinne paranevat, Pietilä visioi.


Samalla hän toivoo, että Ähtäriin saadaan myös kansainvälisiä matkailijoita uudella tavalla. Pietilä kuitenkin vakuuttaa, ettei perinteistä kohderyhmää, lapsiperheitä 300 kilometrin etäisyydeltä, unohdeta. 

– Kausikortin ostajia on ja heitä haluamme lisää. He tulevat lähiympäristöstä ja käyvät kesässä useammankin kerran, mutta päiväseltään. Toinen kohderyhmä ovat pitkänmatkalaiset ja esimerkiksi yritys- ja juhlaporukat, joiden vierailuaikaa haluamme pidentää. Heille suuntaamme erilaista tekemistä koko Ähtärin laajuudella. 


Työpiste paraatipaikalla

Pietilä on nyt asettunut Ähtäriin asumaan. Hän sanoo astuvansa todella sitoutuneen ja osaavan porukan johtoon. 

– Työntekijät tekevät todella pyyteettömästi ja kovasti töitä yhteisen asian eteen. Paljon asioita on muuttunut ja paljon on tekemistä, mutta tällä porukalla työt varmasti hoituvat.  

Uuden toimitusjohtajan ensimmäiset viikot ovat olleet vauhdikkaita.

– Paljon olen tavannut uusia kasvoja ja kuullut uusia nimiä ja lisäksi avaamiseen liittyviä asioita on ollut todella paljon hoidettavana. Ehdin toimistooni ensimmäistä kertaa vasta viikon jälkeen, Pietilä nauraa.

Paljon parempaa työpistettä Ähtärin eläinpuiston johtajalla ei voisi olla – hänen toimistonsa sijaitsee pandatalon yläkerrassa, josta on näkymä suoraan pandojen ulkotarhaan. 

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme