Ähtärissä 100 000 kävijän raja rikki – Lumin ja Pyryn uskotaan tuplaavan eläinpuiston vierailijamäärän

Torstaina Ähtärissä oli hymy herkässä, kun lapualaiselle Markku Aallolle luovutettiin Lumi-pehmolelu. Hän on Ähtäri Zoon 100 000. kävijä tälle vuodelle.

– Aikaisempina vuosina kävijöitä on ollut 150 000 – 180 000, suurin osa vierailijoista tulee meille lomasesonkien aikana. Nyt ns. iso kesä on alkamassa ja voimme jo palkita 100 000:n kävijän. Nyt näyttää, että jopa 280 000 kävijän määrä voi toteutua tänä vuonna, sanoo toimitusjohtaja Jonna Pietilä.

Pandatalo avattiin yleisölle helmikuussa, joten takana on vasta neljä täyttä kuukautta ähtäriläistä pandaelämää. Jo nyt voidaan sanoa, että tämän vuoden kävijämäärä tuplaantuu.

– Noin kaksinkertaiselta näyttää kävijämäärä viime vuoteen nähden. Tavoitteena ei ole kävijämäärän tuplaus, mutta nyt ollaan sellaisessa ennusteessa, sanoo Pietilä.

Hän tietää, mikä pandoissa kiinnostaa.

– Lumissa ja Pyryssä on paljon inhimillisiä, ihmismäisiä piirteitä. Se, miten ne ottavat bambusta kiinni ja syövät, makoilevat käsi kasvojen päällä – ihan samalla tavalla me otamme päikkäreitä sohvalla, nauraa Pietilä.

Kotimaisten matkailijoiden lisäksi pandoja käydään katsomassa Pohjoismaista, etenkin Ruotsista, ja Venäjältä.

– Tämä matkailijamäärä varmaankin kasvaa tulevaisuudessa, arvioi Pietilä.

Oikaisu 6.7. klo 10.23: Ähtärissä on aiempina vuosina 150 000 - 180 000 ihmistä, ei 100 000-120 000 kuten artikkelissa alunperin virheellisesti mainittiin.

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme