Kiinalainen kuujuhla huomioitiin upeasti kaukana Pohjolassakin – katso, millaisen herkun Ähtärin suloiset pandat saivat juhlan kunniaksi!

Ympäri maailmaa on viime päivinä juhlittu kiinalaista kuujuhlaa täydenkuun kunniaksi. Juhlan ajankohta vaihtelee hieman vuosittain, mutta tänä vuonna se sattui perjantaille 13. päivä. Sitä juhlitaan päivänä, jolloin kuu on suurin ja pyörein. 

Tapahtumaa on juhlistettu kuitenkin esimerkiksi Helsingissä tänään lauantaina.

Kiinalaisilla on tapana syödä perheen kanssa päivällistä ja kuukakkua juhlavassa tunnelmassa.

Ähtärin pandoille Lumille ja Pyrylle valmistettiin hieman ennakkoon omat kuukakut. Ne saivat ruokavaliotaan mukaillen pandakakkua, joka oli koristeltu kuujuhlan teeman mukaisesti kiinalaisin kirjaimin.

Videolla kakun päällä luki porkkanakirjaimin Kuujuhla.

Katso yllä olevalta videolta, miten herkku maistui ja samalla kuulet kiinaksi toivotuksen kuujuhlan kunniaksi!

Myös Suomessa asuvat kiinalaiset ovat kokoontuneet syömään kuukakkuja ja tapaamaan ystäviä. Helsingissä Kuujuhlassa on tänään leivottu kuukakkuja, joiden raaka-aineina ovat jauhot, vesi, siirappi ja kasviöljy. Kakun täytteenä on makeaa, adsukipavuista valmistettua tahnaa.

Katso mitä pandat tekevät juuri nyt! Pandalive 24/7 näyttää:

Pandalive

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme