Video: Karanteeni on ohi! Tältä näyttivät Lumin ja Pyryn ensinuuhkaisut ulkoaitauksessa – pandakaksikko tassutteli vihdoin yleisön eteen

Ähtärin pandojen karanteeni on vihdoin ohi, ja tänään ne pääsevät tassuttelemaan omaan ulkoaitaukseensa. Pandatalo avautuu kello 10 ja samalla yleisö ja media näkevät Lumin ja Pyryn ensimmäistä kertaa uudessa ympäristössään.

Voit katsoa suoraa lähetystä MTV Uutisten Facebookin kautta:

Jos upotus ei toimi, katso tästä.

Pandat ovat olleet eristyksissä karanteenin takia viimeisten 30 päivän ajan. Ähtärin eläinpuiston työntekijät ovat hoitaneet niitä ja antaneet pandoista myös kuvia ja videoita julkisuuteen. 

– Pandat ovat tottuneet lumeen jo Kiinassa, ja karanteenissa lämpötila on ollut noin 12 astetta. Ulkona on pikkupakkasta, joten lämpötilan muutos ei ole kovin suuri, kertoo pandojen hoitaja Anna Palmroth.

Myös ruoka on myös maistunut kaksikolle hyvin, mitä Palmroth pitää hyvänä merkkinä. Jos eläin nukkuu tai syö huonosti, se saattaa kieliä sopeutumisvaikeuksista.

– Eläinten puolesta odotukset ovat ylittyneet, jopa paremmin kuin itse ajattelin. Eli tosi hyvin ovat kotiutuneet, ja ruoka on maistunut. Paino ei ole noussut, mutta mikä tärkeintä, ei ole myöskään laskenut, Palmroth kertoi viime viikon lopulla.

Palmrothin mukaan pandojen päivä alkaa tänään normaaleilla aamutoimilla.

– Mutta pian aamupalan jälkeen pääsevät tosiaan ensimmäistä kertaa ulos Suomen talveen.

Samaan aikaan myös yleisö näkee ne ensikertaa. Pandat ovat herättäneet paljon kiinnostusta niin mediassa kuin kansalaisissakin.

Kun pandatalon ovet avataan, on tilanne uusi niin pandoille kuin niiden hoitajillekin.

– Tietysti toivomme, että ihmiset pysyisivät rauhalllisina ja melko hiljaa, ettei tulisi hirveätä meteliä, koska se on stressitekijä pandoille, Palmroth sanoi viime viikolla.

Elänlääkäri Heini Niinimäki kertoi, että pandoille on myös soitettu kaiuttimista "totutusääniraitaa", jotta ne osaisivat hieman varautua. Tosin yleisöön ne ehtivät tottua jo Kiinassa. 

PANDALIVE

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme