Lumi ja Pyry yrittävät huomenna päihittää Länsimetron – voittavatko pandat huomisen kilpailun?

Ähtärin pandakaksikko Lumi ja Pyry ovat ehdolla Suomen matkailualan Vuoden tulokkaaksi. Kilpailun voittaja selviää huomisiltana.

Kilpailun järjestää Suomen matkatoimistoalan liitto. Ehdokkaat asettanut raati perustelee pandakaverusten ehdokkuutta sillä, ne ”ovat tuoneet uutta, positiivista ja mustavalkoista nostetta kotimaanmatkailuun”. 

Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Jonna Pietilä on iloinen ehdokkuudesta.

– On suuri ilo ja kunnia olla ehdolla Vuoden tulokas – sarjassa.

"Pandat innostavat uusien kulttuurien opiskeluun"

Muina ehdokkaina palkinnon saajiksi ovat Länsimetro sekä Jyväskylässä sijaitseva boutique-hostelli ja kulttuurikahvila The Local Culture Hostel & Café.

Lumi ja Pyry tai kiinalaisilta nimiltään Jin Bao Bao ja Hua Bao ovat nyt asuneet Ähtärin eläinpuistossa vajaan vuoden. Eläinpuistosta kerrotaan, että pandat ovat lisänneet kiinnostusta paitsi Ähtärin ja lähiseudun matkailua kohtaan mutta myös innostaneet kielten ja tuntemattomien kulttuurien opiskeluun.

Pandojen Ähtärin-vierailulla on myös tieteellinen tavoite, joka on pandakannan säilyttämisen tutkiminen. Tavoitteena on, että Lumin ja Pyrin pentuja tallustelisi joskus Ähtärissä.

Voittaja julkistetaan huomisiltana Finnish Travel Galassa, joka järjestetään Helsingin Clarion-hotellissa. Palkintoja jaetaan myös neljässä muussa kategoriassa.

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme