Lumi voi Suomessa paremmin kuin koti-Kiinassa – Pyryä ovat taas alkaneet jo tytöt kiinnostaa, ja juuri siksi pari eristetään nyt toisistaan

Lumi- ja Pyry-pandojen elo Ähtärissä vaikuttaa jo vakiintuneen. Samalla karvakorvista on tullut ilmi uusia luonteenpiirteitä.

Lumi on pandanhoitaja Anna Palmrothin mukaan huomattavasti leikkisämpi Suomessa kuin Kiinassa. Lumessa peuhaaminen ja leluilla leikkiminen selkeästi kiinnostaa pandaneitiä.

– Siitä huomaa, että Lumi viihtyy täällä, Palmroth keroo.

Pyryllä taas on hänen mukaansa tullut esiin yhä enemmän murrosikäisen teinipojan piirteitä. Pyry on Palmrothin mukaan keskimääräistä pandaa aktiivisempi, ja se käy aina välillä pihalla haistelemassa, jos Lumi tulisi esille.

– Mutta kun Lumi ei vielä ole sukukypsä niin ei se niistä pojista ymmärrä. Valitettavasti Pyryn täytyy odottaa, että Lumi vähän kasvaa.

Panda eläimenä erakko

Pandat elävät eri tarhoissa, koska täysikasvuinen panda on luonteeltaan erakko, ja haluaa elää suhteellisen rauhassa. Internetissä kiertävät videot yhdessä peuhaavista pandoista on kuvattu pentupandojen kanssa.

– Kun panda saavuttaa täysi-ikäisyyden, ne hankkivat oman reviirinsä, eivät enää viihdy porukassa.

Täysikasvuisina ne hakeutuvat toistensa seuraan vain lisääntymisaikaan, joka on keväisin. Lumi-pandan ei odoteta saavan kiimaa vielä tänä vuonna, vaan pandat pääsevät tutustumaan toisiinsa lähemmin vasta ensi keväänä.

Pandat tunnistaa ruumiinrakenteesta

Pandoilla on lähes identtinen väritys, jonka perusteella pandaa ei yleensä pysty tunnistamaan. Paremmin pandat erottaa toisistaan ruumiinrakenteesta. Lumi on pandoista pienempi, ja sillä on pyöreämpi pää ja poskipäät. Suuremmalla pyryllä taas on hoikempi pää ja kasvot.

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme