Mistä kestäviä leluja Ähtärin pandoille? Puuseppä Miikka valmisti käsin mäntypallot Lumille ja Pyrylle – video näyttää, että se todella kannatti!

Ähtärin pandat Lumi ja Pyry ovat saaneet käyttöönsä uuden käsityönä valmistetun lelun. Männystä valmistetut kokopuiset leikkipallot tulevat tarpeeseen, sillä pandankestäviä leikkikaluja ei ole liiemmin saatavilla.

Erityisesti Lumi otti pallonsa omakseen, syötyään sen sivureikiin kätketyt porkkananpalat. Lumi tasapainotteli ja pyöritteli 12-kiloista palloa tassuillaan ja kieri sen kanssa lumihangessa.

Pallot valmistanut puusepänyritys Puuartisti Oy oli iloinen, että karjalaisesta männystä valmistettu pallo kelpasi Kiinasta Suomeen asti matkanneelle pandakarhulle.

– Olihan se mahtavaa nähdä, että palloista oli iloa ja mielenkiinnolla jään seuraamaan, miten pitkään ne kestävät näiden veijarien käsittelyssä, yrityksen toimitusjohtaja Miikka Kotilainen kertoo yrityksen tiedotteessa.

Pallot on koottu tapitetuista ja toisiinsa myrkyttömällä liimalla liimatuista 36 puulohkosta, jotka on sorvattu käsivaralta pallon muotoon.

Panda on leppoisasta olemuksestaan voimakas eläin, joten pallot joutunevat kovaan koetukseen.

Pyry-panda ei ole niin palloista kiinnostunut, mutta Lumi-pandan käytössä olleet lelut herättävät sen mielenkiinnon.

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme