Rahtina jopa 1200 kiloa bambua viikossa – Ähtärin pandat Lumi ja Pyry nauttivat ruuasta lähes vuorokauden ympäri

MTV.fissä katsottavissa oleva pandalive-lähetys sen todistaa – pandat todella syövät paljon. Pandalivessä Ähtärin uusien asukkaiden Lumin ja Pyryn elämää voi seurata vuorokauden ympäri. Ja niin ikään ympäri vuorokauden ne vaikuttavat myös mussuttavan bambunrunkoa eri puolilla aitausta.

Katso Pandaliveä tästä: Pandalive

Pandojen hoitaja Anna Palmroth vahvistaa, että bambua kuluu paljon.

– Pandoilla on bambua lähes jatkuvasti saatavilla. Sitä ne syövät 15-35 kg vuorokaudessa. Tähän ne käyttävät useita tunteja päivässä.

Lumi nauttii lumesta, tässäkin lie takana juuri peuhuaminen kinoksissa. 

Ähtärin eläinpuiston varastoissa on siis valtavasti bambua odottamassa herkkusuita ja täydennystä tulee viikottain Hollannista, 700-1200 kg kerrallaan. Paino vaihtelee lajikkeen mukaan.

Vettä automaateista ja puroista

Palmrothin mukaan bambua pandoilla on lähes jatkuvasti saatavilla.

– Tarkkoja ruoka-aikoja niillä ei ole, paitsi aamuisin ne saavat ensimmäisen ruuan kun tulen töihin noin kello 8 aikaan.

Lounasaikaa odotellessa ja esimerkiksi häkin siivouksen aikana pandat viettävät omissa sisätiloissaan pieniä hetkiä päiväsaikaankin. Palmrothin mukaan silloinkin aika kuluu pitkälti syöden.

– Samalla saatamme harjoitella kaikenlaisia juttuja, esimerkiksi suun ja silmien tarkastuksia sekä muita terveydenhoitoon liittyviä asioita.

Vettä pandat nauttivat omista vesiautomaateista tai ulkohäkin puroista useita litroja vuorokaudessa. 

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme