Tällaisia senioreja asuu Ähtäri Zoossa – Mimmi, Klara ja Tytti osoittavat, että ikä ei menoa haittaa!

Vanhustenviikon kunniaksi kurkistamme, millaisia senioreja asustaa Ähtäri Zoossa. Juhannusneitokisastakin tuttu Tytti, joogaava matriarkka Mimmi ja seikkailuista selvinnyt Klara osoittavat, että ikä on vain numeroita.

Tytti nappasi viime kesänä juhannusneito-kisassa perintöprinsessan tittelin ja todisti samalla, että kauneuskisassa on mahdollista pärjätä, vaikka olisi seniori-ikäinen sika.

Villisikaneito Tytti on yksi vanhimmista Ähtäri Zoon asukkaista. Alun perin Zoolandiassa syntynyt 17-vuotias Tytti on iästään huolimatta hyvin pirteä. Ikä näkyy vain siinä, että se ei tiinehdy – tämän vuoksi se saakin pitää seuraa puiston Härski-karjulle.

Hoitaja Outin mukaan myös kuulossa on sanomista… tai sitten pitkä elämä on opettanut Tytille niin sanottua valikoivaa kuuloa!

Ähtäri Zoon joogaava matriarkka

Ihan jokainen karhu ei olekaan päässyt National Geographic -lehteen – mutta Mimmipäs on!

Joogaamisestaan tunnetuksi tullut Mimmi syntyi Ähtäri Zoossa 28 vuotta sitten. Mimmi on matriarkka, jota kunnioittavat sekä muut karhut että niiden hoitajat.

Mimmin vanhemmat, Santeri ja Santra, olivat Ähtäri Zoon ensimmäisiä asukkaita ja Mimmi on useiden pentueiden myötä jatkanut sukua. Mimmin jälkeläisiä asustaa tällä hetkellä Ranualla ja Korkeasaaressa.

Emona Mimmi on ollut tiukka kurinpitäjä, mutta se on tarvittaessa osannut myös joustaa. Kuopuskolmosensa Kasperin, Jesperin ja Joonatanin se teki nelisen vuotta sitten.

Viime vuosiin on mahtunut myös hieman murhetta, kun Mimmin kumppani Mörri jouduttiin lopettamaan iän tuomien vaivojen takia.

Mutta mites se jooga, kuka taidon on Mimmille opettanut? Joogan salat Mimmi on matkinut emoltaan Santralta ja Mimmi puolestaan on näyttänyt esimerkkiä omille pennuilleen.

Olisiko joogassa pitkän iän salaisuus?

Pitkä elämä, monenlaisia käänteitä

Klaran elämä ei ole ollut helppo. Eläkepäivinä on ollut tasaisempaa.

Kun elää pitkään, ehtii kokea monenlaista – niin hyvässä kuin pahassa. Klara maakotka on puiston toiseksi vanhin asukas ja se on syntynyt vuonna 1992. Elämän alkumetrit eivät ole olleet helppoja, sillä ilmeisesti rengastamisen yhteydessä havaittiin, että Klaran emo oli ammuttu pesälle.

Klaran pääteltiin kuitenkin pärjäävän jo omillaan. Saman vuoden lokakuussa huonokuntoinen Klara päätyi hoidettavaksi villieläinhoitolaan Korkeasaareen ja sieltä sen matka jatkui Ähtäriin.

Seikkailunhalu vei Klaran hetkeksi maailmalle, kun myrsky rikkoi Klaran aitauksen syksyllä 2013. Kotka nousi siivilleen, mutta seikkailu päättyi seuraavana kesänä, kun Kauhajoelta löytyi nälkiintynyt maakotka.

Jalkarenkaan avulla kotka tunnistettiin Ähtäri Zoosta karanneeksi Klaraksi. Klara palasi puistoon kuntoon hoidettuna vuosi myrskyn jälkeen.

Nälkiintyminen osoitti sen, että pitkään ihmisen hoidossa elänyt lintu ei enää pärjännyt luonnossa.

Maakotkat saattavat elää jopa yli 30-vuotiaiksi ja Klarakin alkaa lähestyä pyöreitä vuosikymmeniä. Toistaiseksi Klaralla ei ole ollut vanhuuden ”kremppoja” vaan eläkepäivät ovat kuluneet tasaisen tyytyväisesti.  

Mutta mitä pandat puuhailevat? Katso suositusta pandalivestä:

Pandalive

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme