Video: Pandojen roolit päälaelleen avauspäivänä: Lumi oli pandapäivän villi lumikuningatar – "Näytti olevan show-tuulella"

Naaraspanda Lumi hurmasi suuren yleisön leikkimielisellä olemuksellaan. Urospanda Pyry keskittyi pandatalon avauspäivänä enimmäkseen ruokaan.

Ähtärin pandakaksikon Lumin ja Pyryn kuukauden mittainen karanteeni on nyt päättynyt, ja kaksikko pääsi telmimään ensimmäistä kertaa lumihangessa.

Ennen ulospääsyä pandahoitaja Anna Palmroth kertoi MTV Uutisille, että naaraspanda Lumi on luonteeltaan hillitty, kun taas urospanda Pyry on villi ja utelias.


Ulkotarhan ovien avauduttua Lumi muuttui todelliseksi lumikuningattareksi. Se villiintyi lumihangesta ja pisteli menemään kuperkeikkoja ympäri aitausta sekä kiipesi puuhun.


– Pyry on tosissaan se rohkeampi, mutta tänä aamuna aamupala maistui niin hyvin, että heti ei malttanut mennä ulos, eläinlääkäri Heini Niinimäki kertoo.

Pandataloon saapuneet ensimmäiset katsojat ihastelivat myös Lumin hurmaava telmimistä lumihangessa. Lumi nousikin erityisesti lasten suosikiksi.

– Lumi on suosikki. Se on vain leikkisämpi, pandoja katsomaan tullut Susanna Perttu kertoo.

Myös Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki ihmetteli Lumin suurta innostusta lumihankeen.

– Tänään näyttää Lumi ottavan yleisöä enemmän haltuunsa. Se tuli tuolla kuperkeikkaa mäenrinteen alas ja paini männyn kanssa. Pyry sitten on keskittynyt ruokapuoleen ja lähestymiseen Lumia kohtaan. Lumi tuntuu olevan tänään show-tuulella, Pienimäki kuvailee.

Katso alla olevalta videolta tunnelmia pandatalon avajaisista. 


PANDALIVE

Mainos
Mainos

MTV.fi

Luetuimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme